Pötkö Maailman Voittajassa

0

Kirjoittaja satu | Kategoria Tollot | Lisätty 13.08.2014

Menin sitten ilmoittamaan Pötkön Maailman Voittaja -näyttelyyn Majkan yllyttämänä. Onhan se totta, että jos on koira, jonka sinne voi viedä ja se on kerrankin Suomessa, niin kannattaa osallistua. Kilpailuviettinen kun olen, niin tietenkin lähdin tavoittelemaan Pötkölle Veteraani Voittaja -titteliä.

Veteraaniluokassa oli seitsemän narttua, kaikki kauniita, menestyneitä valioita, jotka olivat hyvässä kunnossa ja esitettiin nätisti. Mukana oli myös yksi minun mielestä ehdottomasti kauneimmista ”muun värisistä” bortsuista, Pikkupaimenen Razzle Dazzle. Muut olivat Metkua nuorempia, osa reilusti, osa vain vuoden tai silleen.

Tuomarina oli australialainen vanha rouva Marie Merchant, jolle liikkeet tuntuivat olevan Se Juttu. Koiria liikutettiin ja juoksutettiin yhdessä ja erikseen paljon. Pötköhän on aussi-linjoista, joten toiveet oli korkealla senkin vuoksi.

Pötkö esiintyi tavalliseen tapaansa ”ei tartte lääppiä” ja ”tahtoo pois täältä”, mutta heilutti kuitenkin häntää ja liikkui hyvin. Tuomari oli eri-automaatti, joten kaikki veteraanit saivat erin, saatesanoin (joita en kuullut kokonaan): Kaikki ovat erinomaisessa kunnossa jne jne.

Arvostelu oli MV-tyyliin lyhyt: ”Lovely bitch, in great condition at 12 year old, very well made, very typical.” Pötkön hieman suurehko koko ei ilmeisesti ilmeisesti kuitenkaan miellyttänyt, kun pikkutirrit pärjäsi ja Pötkö ja PP Razzle Dazzlekään ei sijoittunut. Voittanut (Maccabee tirri) olikin sitten ROP, joten taisi karva ja koko ratkaista asian.

Kokemuksena MV oli kuitenkin kiva, ja tulipahan käytyä. Hieman ehdin jo miettiä, että jos se MV-titteli napsahtaa, niin siihen ois ollut hyvä lopettaa Pötkön roudaaminen näytelmiin. Nyt kun niin ei käynyt, niin tarttee kattoa, onko P ensi kesänä vielä kunnossa ja jos on, niin kai siitä voisi vaikka Viron valion leipoa 🙂

DSC05733

Kommentoi