Iisi-piisi-ipanapan näytelmäkeikat

0

Kirjoittaja satu | Kategoria Tollot | Lisätty 07.08.2014

Iisi on osallistunut muutamiin näyttelyihin pentuluokkiin. ”Ura” alkoi vaatimattomasti Tallinassa toukokuun lopussa: lauantaina siellä oli noutajien erikoisnäyttely ja sunnuntaina kaikkien rotujen kansainvälinen näyttely. Molempina päivinä Iisi oli ainut pikkupentu (5-7 kk) ja oli (siten) ROP-pentu. Yllätys tulikin isossa kehässä: noutajaerkkarin BIS-pentu oli vielä sunnuntaina ison näyttelyn BIS-pentu! Meinasin pyörtyä; sen verran ihmeellistä se oli ! Mutta huippua 😀

Tässä arvostelut Tallinnasta:

Lauantaina tuomarina oli Alexia Kammenou, Kreikka: ”5 months, lovely quality puppy, very nicely made nice bones, nice angulation, top line correct, excellent face (?), lovely colouring, correct head, moves very well.”

Ja sunnuntaina Kalvo Kriisk, Viro), sama tuomari oli muuten myös BIS-tuomari: ”Oikein kiva pentu, hyvin kehittynyt, hyvä purenta, erinomainen kaunis pää ja ilme, hyvä ylälinja, erinomaiset kulmaukset edestä ja takaa, hyvä temperamentti, kaunis turkki ja väri, hyvin esitetty, oikein lupaava.” (käännetty).

”Ura” jatkui heinäkuun lopussa Latviassa Riikassa, jossa oli lauantaina kv-näyttely ja sunnuntaina kansallinen. Jälleen Iisi oli ainut pentu, nyt tosin isojen (7-9 kk) luokassa. Oli myös ainut tolleri. Kumpanakin päivänä ROP-pentu, mutta ei menestystä isossa kehässä (joku tolkku!).

Lauantaina en päässyt itse esittämään Iisiä kun Pötkön kehä oli samaan aikaan, mutta Majka vei penikan kehään ja esiintyminen oli loistavaa! Tuomarina oli virolainen Juta Haranen ja arvostelu: ”Nice puppy, 7 months old, good type head, nice eyes, correct ears, bite, good developed for age, good bones and angulations, correct color marks, moves lije puppy, shows well.”

Sunnuntaina pääsin itse kehään, tuomarina oli latvialainen Beata Petkevica ja arvostelu: ”7 months, very well developed, correct pigment, excellent expression, correct colour of eyes, enough stabile topline, excellent tail carriage, correct markings, excellent temperament, correct movement.” Saatesanat kehästä poistuessamme: ”Very promising!” 🙂

Tänään oltiin sitten Hakunilassa Suomen Noutajakoirajärjestön erikoisnäyttelyssä. Jälleen Iisi oli ainut pentu. Tuomarina toimi jenkki Kathryn A. Cowsert. Arvostelu: Pleasant expression. Shoulders bit up right and slightly short of upper arm. Well let down hock. Would like better turn of stifle. Correct bite.” Ihan en tuota kaikkea ymmärrä, mutta ehkä voisi olla paremmat kulmaukset ja pidempi olkavarsi? Tällä jälleen ROP-pentu. Kehä oli aamulla kello 10 ja ison kehän piti alkaa kello 15. Kävin kotona ja olin takas nöyttelyssä kahden aikoihin. Rotukehät venyi ja venyi ja ukkonen alkoi tulla päälle. Lopulta kehä alkoi viiden jälkeen salamoiden säestyksellä! Pentuja oli neljä ja kultsu-parka pelkäsi ukkosta 🙁 Se oli sitten neljäs. Kikkura oli kolmas ja me toisia! Yllättävää 🙂 Voiton vei labbis. BIS-kehän tuomari oli labbisten rotutuomarina ja niillä oli erkkari siellä, joten oli varmaan joku labbisexpertti. Olihan se ihan kivan oloinen, sellainen tankki 😀 Mutta Iisikin oli hieno ja esiintyi kohtuullisesti. Täytyy olla tyytyväinen.

Seuraava koitos on tollershow elokuun lopussa. Sinne on onneksi tulossa ainakin sisaruksia eli kilpailua luvassa, jee! Sitten Iisi taitaakin pitää hieman taukoa ja kasvatella jalkojaan 🙂

Noutajaerkkarin BIS-1

Noutajaerkkarin BIS-1

 

Kv-näyttelyn BIS-1

Kv-näyttelyn BIS-1

Kommentoi