Iisi-piisi-ipanapa

0

Kirjoittaja satu | Kategoria Tollot | Lisätty 26.02.2014

Iisi on nyt asustellut meillä kohta kolme viikkoa, ja täytyy sanoa, ettei vieläkään kaduta, vaikka olinkin täysin unohtanut, miten rankkaa on touhuta pennun kanssa ja miten paljon ja usein se pissaa!

Yksinoleminen, tai oikeastaan eristäminen johonkin tilaan, tuntuu olevan tuolle ipanalle aika vaikeaa. Hirveä huuto alkaa heti ja rauhoittuminen on vaikeaa. Tällä viikolla ollaan oltu töissä ja vaikka päivät ei ole pitkiä (4-5 tuntia) niin silti aikamoisen kaaoksen se saa aikaan! Eilen oli hieman jo aloitettu järsiä seiniä, mutta tänään onneksi sillä rintamalla rauhallisempaa. Ehkä se siitä? Autossa matkustetaan jo rauhassa ja hyvin, se huuto onneksi loppui lyhyeen.

Reipas pentu se kyllä on! Toistaiseksi ei ollut tullut vastaan oikeastaan mitään, mikä pelottaisi. Ja paljon kaikkea on nähty ratikoita, metroja, hissejä, liukkaita käytäviä, kissoja, koiria, epämiellyttävää materiaalia, lepattavia muoveja, kovia ääniä, luonnonesteitä jne. Tosi tomerasti menee tutustumaan kaikkeen tai sitten ei vaan välitä. Jotenkin onkin alkanut tuntua, että panoksia pitää laittaa hieman erilaisten juttuihin, kun yhdessä tekemisen iloon. Tuo on niin kova hääräämään ja utelias tutkimaan, että muistaako minun olemassaoloa ollenkaan? Vaikuttaa siltä, että se lähtisi kenen tahansa matkaan minne vain.

Eläinlääkärissäkin on jo käyty. Nöytti tosi vahvasti siltä, että silmätulehdus iski. Keltaista rähmää puski silmistä. Joten varasin ajan. Kun sitten (saman päivän illalla) mentiin sinne, niin eihän sillä mitään rähmää eikä tulehdusta ollut, täysin kunnossa. Ei ollut eka kerta kun näin käy. No, onpahan sekin juttu nyt kokeiltu ja samalla saatiin varattua rokotusaika.

Tänään metsässä se oli kovin liikkis, kun pääsin piiloon kiven taakse. Hetken oli ihmeissään, et mihin katosin, mutta voi sitä riemua kun löydyin! Kovasti se tuntuu pitävän ihmisistä ja aina iloinen kun saa huomiota.

Sukkapalloilu on aloitettu! Nyt on tehty kolme treeniä, joissa siis on tarkoitus tehdä sukkapallosta The Esine, kiinnostava ja paras juttu, jonka kanssa saa juosta ja jota saa heitellä. Pienoiseksi yllätyksekseni Iisi ei ole alkanut repiä sukkista eikä se toisaalta ole ottanut sen kanssa hatkoja tai vaihtanut sitä mihinkään mielenkiintoiseen maasta löytyvään juttuun. Uskon, että hyvä siitä tulee. Onneksi tukena on aivan mahtava treeniryhmä ja siinä monta sukkiksen asiantuntijaa. Luottavaisin mielin siis jatketaan harjoituksia. Treenailu noin kerran viikossa riittänee tässä vaiheessa, kun se selkeästi kelaa asioita välillä ja kehittyy sitä kautta. Kesällä ehkä sitten päästään ihan oikeisiin treeneihin eli harjoittelemaan etsimistä! Se on pennun kanssa niin palkitsevaa, kun koira ei tiedä ennalta piiloja ja oppii ja oivaltaa. En oikein malttaisi odottaa…

Jipiin kanssa menee tosi hyvin. Jipii tykkää leikkiä sen kanssa ja pääsääntöisesti leikkivätkin ihan nätisti (kuten alla olevasta kuvasta näkyy ;). Jipii raukka vaan tuntuu olevan ajoittain aika väsy, kun pitää pentua vahtia ja touhuta sen kanssa. Aamuisin se ei halua lähteä metsään, kun aamuisin nukutaan. Hassuja nuo vanhat koirat. Pötkö nyt, noh, vaatii vielä vähän aikaa…

Kiva pentu tuo Iisi tuntuu olevan, kiitos Riika ja Mika tuosta pienestä suloisesta riiviöstä 🙂

IMG_2974

Kommentoi