Mutta mitä tapahtuu keltuaisille?

2

Kirjoittaja satu | Kategoria Elämää, ei sen enempää, Ruoka & juoma | Lisätty 02.12.2013

Keittiössä tuli eteen ongelma. Tarkoitus on leipoa macaroneja viikonlopuksi, tai oikeastaan perjantaiksi Tamperetalon juhlien katsomista varten. En ole sitten näköjään vieläkään oppinut, että niitä varten valkuaisten olisi hyvä seisoa yön tai parin yli. Asia muistui mieleeni kun aloin lukea ohjetta. En sitten teekään niitä tänään, vaan keskiviikkona.

Kerrankin myös keltuaisille olisi käyttöä, T lupasi tehdä creme bruleeta! Yleensä keltuaiset menee koirille. Valkuaisvaahdonhan voi hyvin pakastaa, mutta mitä tapahtuu keltuaisille? Säilyisikö ne jääkaapissa kaksi vuorokautta? Pikaisen nettisurffailun perusteella tätä ei suositella. No entä pakastus? Löysin lopulta ohjeen, jossa sanottiin, että ne voi pakastaa, mutta rakenne muuttuu ”hyytelömäiseksi”. Ohjeen mukaan vispasin keltuaiset kevyesti ja lisäsin vähän sokeria. Minigrippiin ja pakkaseen. CB:n rakennehan voi hyvin olla hyytelömäinen, eikö?

Tästä pohdinnasta innostuneena pintaan heräsi myös ärsytys. Mistä tietää, miten kauan mikäkin säilyy? Siis oikeasti hyvän makuisena, en tarkoita vain syömäkelpoisena (se on asia erikseen ja sen suhteen en ole hysteerinen). Olisiko esimerkiksi CB:n voinut tehdä valmiiksi jo tänään maanantaina, kun se on tarkoitus syödä perjantaina? Miksei missään kerrota tällaisia juttuja? Vai kerrotaanko? Jos, niin missä?

Ja kun ärsytyksistä kerta puhutaan, niin yhtäkkiä pysähtyvät ihmiset on raivostuttavia! Siis jossain kaupassa, tunnelissa, käytävällä, kaupungilla kävelevät ihmiset, jotka vetää liinat kiinni yhtäkkiä. Niin, että törmäät niihin väistämättäkin, jos et pidä kunnon turvaväliä, mikä usein on mahdotonta täällä ruuhka-Suomessa. Tai sellaiset, jotka tekevät uukkarin katsomatta taakseen ensin. Ei niin voi tehdä, ei edes kävellessä. Joku roti tuohon(kin) pitäisi saada.

Vielä loppuun asiasta kymmenenteen: ”novöö” eli uuden sadon viinihän tulee Alkoon aina marraskuun kolmas torstai. Ostin sitä silloin ison satsin ja sain hieman huvittunutta palvelua Alkossa. Ihan turhaa naureskelivat mulle: tänään, vajaa pari viikkoa myöhemmin, se oli jo loppu! Oli kuulemma mennyt parissa päivässä. Niih! Että ois pitänyt ostaa 15 pulloa 10 sijaan, kun enää on kaksi jäljellä. Ja ei, en ole juonut niitä itse kaikkia, vaan jakanut Novöön ilosanomaa ihmisille, jotka saattavat ymmärtää sen päälle tai ovat potentiaalisia oppijoita.

Ja kun tää postaus kerta oli tällainen sillisalaatti, niin loppukevennykseksi iloinen uutinen: joulutähden ”pimeähoito” auttoi ja onnistuin saamaan sen ”kukkimaan” eli muuttumaan jälleen punaiseksi! Ihan huippua 🙂

kuva

Comments (2)

Hämmästelin itsekin. että minusta on saatu kerrankin noin iloinen kuva 🙂

Creme bruleet onnistui aivan loistavasti pakastetuista keltuaisista! 🙂

Kommentoi