Fain dainingia

0

Kirjoittaja satu | Kategoria Ruoka & juoma | Lisätty 22.11.2013

Marraskuun pimeyden keskellä on ihanaa viettää ilta hyvästä ruoasta ja seurasta nauttien jossain kivassa ravintolassa. Ystävä pyysi minua testaamaan Chez Dominiquen tiloissa muutaman kuukauden ajan toimivan Sandlåda -nimisen ravintolan, jonka kokit ovat ”nuoria ja innokkaita”. Sinne siis.

Otimme viiden ruokalajin yllätysmenuun. Ensin saimme eteemme varsin mielenkiintoisesti tarjoillun keittiön tervehdyksen. Tarjoiluastiana toimi lytätty tölkki, jonka sisään tarjoilija kaatoi jotain ”katajamehua”, joka sai sisällä olleen kuivajään ”savuamaan”. Sorbetti oli ihan lonkeron makuinen. Aika hauska toteutus! Lisäksi tuotiin pienen pienet tacosipsit, joissa oli päällä lihaa ja cuacamolea.

SL 1

Alkuruoaksi tuli ”porkkanakakkua”: kakkupohja, valkoinen piimäkreemi ja erilailla valmistettuja porkkanapaloja. Lautasen oikeassa reunassa oleva oranssi ”rae” oli jäädytettyä mandariinia. Loistava idea ja ihanat maut, tykkäsin kovasti.

SL2

Alkuruoka numero 2 oli mustekalaa ja jotain retikan tapaista juttua ja tomaattia. En ihan ymmärtänyt lautasen korostamista enkä muutenkaan kovin paljoa lämmennyt tälle.

SL3

Väliruokana söimme turskaa (eikö se oli uhanalainen tai jotain?) ja purjoa sekä loistavaa simpukka(?)kastiketta. Pieni annos eikä lisukkeita, mutta ihan jees. Kuva ois kiva, mut sitä ei nyt oo.

Pääruoka oli raaka-ainetta, jota en ole tainnut koskaan syödä enkä ehkä tilaisi: possun kieltä! Se oli pitkään haudutettu (60 tuntia uunissa) ja siten todella mureaa. Lisukkeena oli tulista kaalia ja luumua. Tämä olisi myös kaivannut jotain lisukkeita  – jotka olisi siis pitänyt tilata erikseen, eihän me enää siinä vaiheessa muistettu.

SL4

Jälkiruokia oli siis vain yksi (aina yhtä suuri pettymys): marenkia, mustaviinimarjasorbettia ja palsternakasta (!) valmistettua karamellisoosia. Aika kiva kokonaisuus, palsternakka ei maistunut ja homma toimi. Enemmänkin olisin jaksanut syödä.

SL 5

Hieman mietin Eat Helsinki 2014 kirjan hankintaa, josko sitten tulisi käytyä useammin ulkona syömässä. Sehän maksaa itsensä takaisin aika nopeasti. Parin viikon päästä menneään työkavereiden kanssa Sassoon. En ole käynyt siellä, joten kiva päästä testaamaan. Erikoista minusta tässä paikan valinnassa oli se, että työkaverin mielestä Muru oli liian kallis (kun sitä ensin ehdotin), joten annoin hänen päättää minne mennään. Valitsi sitten Sasson. Ei tainnut katsoa hintoja tai sitten tuli järkiinsä? Tiedä häntä, kuittaillakaan asiasta ei oikein enää voi tai muuten mennään ABC:lle syömään. Välillä ihmisten piheys vaan yllättää, tai siis se, että jos käy kerran pari vuodessa ulkona syömässä, niin onko sillä oikeasti väliä maksaako pääruoka 15 vai 25 euroa?

P.S. Tiesithän, että uuden sadon viini, tuttujen kesken ”Novöö” on taas tullut kauppoihin? Kipinkapin Alkoon mars mars!

 

Kommentoi