Maissinviljelijäksi?

0

Kirjoittaja satu | Kategoria Ruoka & juoma | Lisätty 02.09.2013

Kaverin innostamana ostin kolme maissintainta alkukesästä ja laitoin ne ensin (”esikasvatukseen”) kasvihuoneeseen. Kun ne siellä saavutti lakikorkeuden eli katon, siirsin ne varovasti avomaalle. Taimet eivät onneksi ottaneet muutosta itseensä ja alkoivatkin jossain vaiheessa puskea tähkän näköistä osaa. Lämmin kesä nopeutti sadon kypsymistä ja jo syyskuun alussa uskalsin korjata sadon. Lopputulos oli hieman…koominen. Kolme taimea (hinnat oli jotain 1,5-2,9 euron kieppeillä, kahdesta kaupasta ostettu, kahta eri lajiketta) tuotti kolme tähkää. Vain yksi oli hedelmöittynyt kokonaan, kun kaksi oli jäänyt hyvin vaillinaisiksi. Jostain syystä muurahaiset ja ampiaiset (sellaiset pienet) tykkäsivät kovasti toisesta vajakista. Vajakit oli maultaan makeita, rapeita, tosi hyviä! Kypsä (pullukka) oli jauhoisempi eikä niin makea. Vajakit syötiin raakana ja kypsä keitettiin pikaisesti, jonka jälkeen maku oli aika samanlainen kuin kaupan esikeitetyissä. Ihan jees ja hauska kokeilu, mutta en taida kuitenkaan jättää päivätyötä ja siirtyä maissinkasvattajaksi?

maissit

Kommentoi