Pärnussa näytelmissä

0

Kirjoittaja satu | Kategoria Reissun päällä, Tollot | Lisätty 11.07.2013

Kesäretki suuntautui ihanaan Pärnuun: pääpointti oli koiranäyttelyt mutta samalla ehdittiin hieman ihastelemaan kaupunkiakin. Mukaan lähti erittäisen reippaaksi knam:iksi (= koiranäyttely aviomieheksi) osoittautunut Tuomo ja toiseen autoon Majka ja Saaga-ponin omistaja Riikka. Tarkempaa matkaraportti tulee mahdollisesti myöhemmin, tässä näyttelyuutiset!

Perjantaina oli ryhmänäyttely ykkösryhmälle, paikalla oli kolme bortsua: Pötkö ja kaksi nuorta ja TOSI pientä tirriäistä. Tuomarina oli Piotr Krol Puolasta, vanha kuivakka ukko joka ei juurikaan hymyillyt. Pötkö hävisi tirriäisille mutta sai kuitenkin erinomaisen ja kunniapalkinnon ja oli siten ROP-veteraani. Arvostelu:

”Typical, beautiful head, excellent neck, strong body, excellent movement.”

Lauantaina ja sunnuntaina oli kaikkien rotujen kansainvälinen näyttely. Lauantaina tuomarina toimi mukava Miroslaw Redlicki Puolasta. Bortsuja oli ilmoitettu jotain 10, paikalla taisi olla 8. Pötkö sain erinomaisen ja kunniapalkinnon ja oli ROP-veteraani. Eikä siinä vielä kaikki! Miroslaw taisi tykätä Pötköstä kun se oli paras narttu ja suureksi yllätyksekseni peittosi myös parhaan uroksen eli se oli rotunsa paras!  Isoon kehään piti siis mennä kahdesti (paras veteraani ja ykkösryhmä), mutta siellä ei enää tullut mainetta eikä kunniaa. Arvostelu:

”Beautiful female, excellently combined show-working characteristic, excellent neck and topline, excellent tailset, moves really well, quality female, stands out today.”

IMG_2250

Sunnuntaina tuomarina oli Katarzyna Fiszdon Venäjältä (?) ja kehässä oli taas samat koirat. Pötkö esiintyi edelleenkin hyvin (joku voisi vaikka luulla että se tykkää olla esillä) ja sai erinomaisen ja kunniapalkinnon ja oli ROP-veteraani. Paras narttu -kisassa nuorempi meni kuitenkin ohi ja Pötkö oli toinen. BIS-veteraanikehässäkään ei tullut sijoitusta. Arvostelu:

”Strong bitch with typical expression. Correct proportions. Good condition. A bit soft back. Deep and wide chest. Excellent temperament and co-operation with handler.”

Sunnuntaina myös Jipii pääsi (?) kehään! Tollereita oli neljä, kaikki narttuja. Yksi oli pieni ja siro (voitti), yksi tappijalka ja tankki (toinen), yksi iso ja hieman takakorkea (”joutsen”, kolmas) ja sit Jipii korkeine raajoineen, lyhyellä kaulalla, huonolla turkilla, ilman poskia ja suorine etukulmauksineen. Mut liikuttavan hyvin se esiintyi, tuloksena erinomainen (VAU!) ja kunniapalkinto eli ROP-veteraani ja siis paras narttu -kisassa sijoitus 4. BIS-veteraani kisassa Majka meni sen kanssa ja Jipii esiintyi niin iloisesti ja hyvin! Valitettavasti (ei yhtään yllättäen) menestystä ei tullut siellä(kään). Arvostelu:

”Hyvä temperamentti, hyvä muoto, hyvä liikkuminen, vahva selkälinja, hieman suora edestä.”

IMG_2338

Kommentoi