Elämän pieniä ihmetyksiä

0

Kirjoittaja satu | Kategoria Elämää, ei sen enempää | Lisätty 01.07.2013

Olen nyt muutaman päivän ajanut manuaalivaihteisella autolla, kun oma Volvo on korjaamolla. Kaiken lisäksi tuossa Opelissa on kuusi vaihdetta (eteenpäin) ja pakki. Tarkoittaa siis sitä, että vaihdekeppiä saa olla heiluttamassa ihan koko ajan. Enkä ole edes ajanut juurikaan ruuhkassa. Tämä herättää minussa suuren ihmetyksen, että miten niin kovin moni jaksaa ja vieläpä ihan haluaa ajaa manuaalivaihteisella? Miksi oi miksi? Miten siinä syödään käsijätskiä? Kädet loppuu. Ja miksi kukaan haluaa jumpata vasenta jalkaa kytkimelle ja pois ja siirrellä vaihdetta alvariinsa kun tekniikka on kehittynyt sille tasolle, että auto tekee sen kaiken sinun puolesta?

Okei, manuaali on hieman halvempi ja kai se kuluttaakin vähän vähemmän, mutta ne on pikkujuttuja mukavuuden rinnalla. Sitä paitsi hinnatkin varmaan halpenisi, jos useampi siirtyisi automaattiin? Ja senkin vielä ehkä ymmärrän jotenkin, että jos sulla on hieno urheiluauto, jota haluat ”pärryyttää”, niin sitten ehkä joo. Mutta kun nykyajan automaatit kiihtyykin ihan siinä missä manuaalitkin (nopeamminkin jos oot tumpelo vaihteenvaihtaja).

Tämä on asia, jota ei voi käsittää eikä mitenkään ymmärtää. No onneksi se on enemmänkin muiden menetys, minä odotan Volvoa takaisin kotiin – tulisipa se jo huomenna!

Kommentoi