Päivä 1 Madridissa ja päivä 2 ilmassa

0

Kirjoittaja satu | Kategoria Havaiji 2013, Reissun päällä | Lisätty 10.02.2013

Oli ihana jättää Suomen lumet ja pakkaset taakse eikä yhtään haitannut vaikkei suoraan helteeseen päästykään; Madridin +8 astetta tuntui mukavan lämpimältä, sellaiselta kevyeltä laskeutumiselta kesäoloihin. Meillä oli Madridissa aikaa vain vajaa vuorokausi eikä siten odotukset olleet korkealla. Lentokenttä oli onneksi aika lähellä keskustaa ja hotellikin (Los Angeles) löytyi nopeasti Nuevos Ministerios -metroaseman liepeiltä. Laukku (toinen jäi kentälle säilöön) sinne ja metrolla vanhaan kaupunkiin.

Komeita taloja, elämää, ihania vaatekauppoja, tapas-paikkoja, viinibaareja –  paljon edellytyksiä hyvälle lomakohteelle! Sinne vois mennä joskus ihan ajan kanssa. Meillä ei valitettavasti ollut aikaa eikä matkalaukuissa tilaa shoppailulle, mutta vähän oli kuitenkin pakko: Espanjassa kerta oltiin niin piti päästä ihanaan Kukuxumusun kauppaan. Voi sitä onnea, siellä oli ale! Mukaan tarttui hupparit molemmille (ei sit keksitty mitään tilaavievempää…), paita mulle ja lahja kummilapselle. 

Nälkä ajoi meidät etsimään illallispaikkaa. Päättämättömät sielut ahdistuivat kun tarjontaa oli niin kovin runsaasti. Lopulta päädyimme pienehköön ”pubiin”, josta sai ruokaa.  

Söimme paikallista herkkua eli possua eri olomuodoissa: ribseinä, pihvinä, makkarana, pekonina ja mustanamakkarana. Lihaa ryydittivät ranskalaiset. Ei siis mitään vihreää lautasella; annos sai verisuonet vinkumaan armoa. Mutta hyvää se oli! Lihat huuhdottiin alas loistavalla punaviinillä (16 e/pullo, mä ehkä alkoholisoituisin jos asuisin siellä).

Kaikkinensa mukava ilta. Hotellihuonekin oli kelvollinen, paitsi et seinät oli pahvia ja ikkunat yksinkertaiset, joten kaikki äänet kuului tosi hyvin. Onneksi naapurit ei pistäneet orgioita pystyyn.

Aamupala piti etsiä läheisen kauppahallin  kahvilasta: lämpimiä leipiä, hyvää kahvia, mehua ja churroksia. Nam! 

Meillä piti olla hyvin aikaa mennä kentälle, mutta jotenkin sitä vaan tuhraantui. Koitettiin löytää yksi kätkö, joka kai olikin poistettu. Lähdettiin menemään kentälle reilu kaksi tuntia ennen koneen lähtöä, ja kiire tuli! Kipitys metroasemalle, lippujen osto, metron odotus, metromatka terminaaliin 1, jossa meidän toinen matkalaukku oli säilössä. Sitten selvisi, että kone lähtee terminaalista 4! Sinne siis bussilla. Onneksi lähtöselvityksessä ei ollut jonoa. Lähtöselvityksen virkailija kyseli kaikki pakolliset, typerät ”oletko pakannut laukkusi itse”-kysymykset. Puolessa välissä kysymyssarjaa se kysyi multa, et ymmärränkö englantia, kun en ollut ehtinyt sanoa vielä mitään, kun T vastasi kysymyksiin ennen kuin mä olin prosessoinut sen spanglishin 😀 Lopulta oltiin valmiita: kello oli 11.52 ja boarding alkoi klo 12.00! Hyvin siis aikaa? Meidän portti vaan oli jossain hevonkuusessa, jonne ilmoitettiin olevan 23 minuutin matka. Hippulat vinkumaan ja ”junaan”, liukuportaita ylös, alas, käytäviä eteenpäin, sinne, tänne, tonne… Portilla oltiin 12.03 eli ehti just vielä vessaan. Shoppaillut jäi siis pakostakin väliin, hyvä niin!

Ehkä ihan hyvä, ettei etukäteen oikein oltu sisäistetty, että lento Dallasiin kestäisi 11 tuntia! Se on tuskainen aika hienossakin koneessa, saati sitten vanhassa 767:ssa, jossa ei ollut edes omaa tösöö! Lisäksi meidän vieressä oli espanjalaisten äijien porukka, joka valtasi koko käytävän iskiessään paria mimmiä *huokaus*. Näkymät Nykin kohdalla oli upeat, ruoka kelvollista ja palvelukin pelas (T tosin valitti lentoemojen ikärakenteesta).

Pitkän lennon päätteeksi päivä olikin pulkassa. Taksi hotlaan, ruokaa naamariin ja tutimaan. Huomenna luvassa 9 tunnin lento Honoluluun (eli Honikseen) ja sieltä vielä tunti Isolle Saarelle. Kauas on pitkä matka, toivottavasti tää on vaivan arvoista! Öitä!

Kommentoi