Hawaii calling!

0

Kirjoittaja satu | Kategoria Havaiji 2013, Reissun päällä | Lisätty 04.02.2013

Muutama päivä enää reissuun. Katsottiin ja koottiin tuossa kaikkia varausdokumentteja, ilmoiteltiin osaan hotelleista myöhäinen tuloaika ja todettiin (toistaiseksi) vain yksi pienehkö bugi. Oli mennyt am:t ja pm:t sekaisin (kun ei ne raasut osaa käyttää 24-tunnin kelloa), joten ollaan yksi päivä ilman autoa. Tai kai sitä varausta voi jatkaa, katotaan sit paikan päällä tilanne, ei jaksa stressata nyt.

Menomatka on ihan hauska, kun ollaan yötä Madridissa ja Dallasissa. Ja ehditään ehkä ilta katsella Madridiakin. Mutta paluu on tuskainen, neljä koneenvaihtoa ja saapuminen kotiin puoli yksi yöllä…

Monet on kyselleet matkan budjettia ja mistä varattiin jne. Lennot oli naamakirjan ”TOP10-matkatarjouksen” kautta ja ne siis Madridista Honoluluun ja takaisin, 490 e/hlö. Lennot Madridiin on Lufthansalla Supersaverin kautta, noin 190 e/hlö, vaihto Saksassa mennen tullen.

Hotellit varattiin eri systeemien kautta, mutta hyväksi hakupalvelimeksi osoittautui Olotels. Se hakee useista varausjärjestelmistä ja on aika helppo käyttää. Hotellit oli tasoltaan 2-4 tähteä, joskaan tähtiluokitus ei aina kerro kaikkea. Pääsääntöisesti aterioita ei otettu, jossain taisi olla aamiainen. Hotellit oli aika kalliita. Siellä on nyt sesonkiaika, mikä tietysti oli huono juttu meille. Hinnat pyöri siinä noin 100 dollaria/yö.

Havaijin sisäiset lennot varattiin suoraan Hawaiian Airlinesilta. Olisi siellä ollut toinenkin firma, mutta hinnat oli aika samoissa ja tuolla oli paremmat lentoajat. Ne maksoi jotain 180 e/hlö.

Auto vuokrattiin Eautovuokraamosta, toinen on ”Ford Focus tai vastaava” ja toinen astetta isompi ”Dodge jotain tai vastaava”. Auto otettiin vaan kahdelle saarelle ja Honolulussa aateltiin pärjätä ilman. Autoihin upposi n. 340 e.

Parin viikon perilläoloaika jakaantuu siis niin, että heti Honoluluun saavuttuamme lennämme Big Island -saarelle Hilon kaupunkiin. Siellä ollaan kolme yötä ja sitten ajetaan saaren toiselle laidalle Konaan, jossa myös muutama yö. Konasta lennämme pohjoiseen pienelle Kauain saarelle Lihuen kaupunkiin, jossa viisi yötä. Sen saaren voi tutkia yhdestä majapaikasta käsin. Viimeiset viisi yötä olemme Oahun saarella Honolulussa.

Kokonaishinta, joka siis pitää sisällään lennot sinne ja takaisin, lennot saarten välillä, hotelliyöt saarilla ja mennessä Madridissa ja Dallasissa sekä autonvuokrat on nyt sellaisessa lukemassa kuin 3 683 euroa, yhteensä kahdelta siis. Ei minusta kauhean paha, ottaen huomioon että olimme valmiit maksamaan Thaimaan reissusta 4 200 e. Tokihan eläminen USA:ssa on kalliimpaa kuin Thaimaassa, mutta kyllä tää nyt kuulostaakin paljon paremmalta.

Otin jo selvää, että siellä on Ross – dress for less -vaatehelvetti ja IHOP eli ”pannaripaikka”. Shoppailun ja syömisen lisäksi tarkoitus olisi ainakin snorklata sekä ihastella luontoa ja tulivuoria. Ehkä merellekin voisi mennä ja surffikurssi voisi olla kiva kokemus. Honolulussa pitää katsastaa Pearl Harbour. Laiskottelu uima-altaalla tai rannallakin on käynyt mielessä, mutta saa nähdä malttaako sitä. Epäilen, se kun ei ole vahvimpia puoliani.

Tosi kiva lähteä, odotan innolla. Loma ja breikki töistä ja Suomen kylmästä talvesta tulee todellakin tarpeeseen. Koitan raapustella jotain matkakertomusta tänne jos siellä vaan on ilmainen wi-fi, edes jossain. Joten stay tuned…!

Kommentoi