Kokkailua

0

Kirjoittaja satu | Kategoria Ruoka & juoma | Lisätty 26.01.2013

Sain kaverilta naudan luomupaahtopaistia ja sitä sitten aloin iltapuhteikseni itsekseni kokkailemaan. Hieman jännitti et miten saan sen laitettua niin, ettei siitä tulisi kuivaa ja sitkeää, niin kuin naudan kanssa helposti käy. Pikainen nettisurffailu, pinnat kiinni ja paisti mittari kyljessä uuniin (125 astetta kunnes 65 astetta). Kaveriksi sillä oli edellispäivän juureksia, jotka re-maustoin (kun ne oli hieman mauttomia), heitin parmesaania päälle ja grillivastuksen alle hetkeksi. Paisti vetäytyi sanomalehtikääreessä puoltoista tuntia ja sinä aikana keksin kokeilla tehdä punaviinisoosia. En ole sitä juurikaan tehnyt itse vaikka kovasti siitä pidänkin. Kaiken lisäksi sipuli, rosmariini ja timjami oli loppu, joten mun piti sovelta…sipulin ”korvikkeeksi” löytyi onneksi punasipuli ja yrttien asemaa ajoi katajanmarja, persilja, pitsamauste ja laakerinlehti 😀

Jännityksellä kuorin lihan esiin kääröstään…se näytti täydelliseltä eli:

Ja ei kun syömään! Juurekset oli hieman turhan al dente, mut sen tiesinkin. Kastike oli onnistunut tosi hyvin ja liha oli ihanan mureaa ja maukasta! Miss Harry -viini kruunasi aterian. Ei kovin kaunis, mutta ei se kauaa lautasella ollut ihailtavana:

paahtopaisti ja soosi

Jälkkäriä ei tänään tarjoiltu, mutta ehkä pärjään tuon Miss Harryn ansiosta…

Kommentoi