Kokeellinen keittiö

0

Kirjoittaja satu | Kategoria Ruoka & juoma | Lisätty 24.09.2012

En ole kovin hyvä soveltamaan keittiössä enkä yleensä tee juuri mitään ilman reseptiä. Tänään kuitenkin yritin – ja se kannatti!

Ideana oli kaapin tyhjennys, proggis, mikä on tässä hiljalleen jatkunut jo kauan. Lisäksi metsälenkillä mukaan tarttuneet suppikset, kanttikset ja tatti piti saada jotenkin mukaan. Joten paistoin sienet sipulin ja valkosipulin kanssa ja maustoin (pippuria, vähän chiliä, aavistus sokeria, suolaa). Heitin mukaan kesäkurpitsaa, kun sitäkin on aika paljon ja lisäsin vielä cajun-maustetta ja worchesteria.

Kattilaan laitoin porisemaan riisi-ruis -seosta, joka oli jo parasta ennen -päiväyksen elänyt tovi sitten. Mietin, että laitanko kermaa vai miten yhdistän ne. Päädyin jättämään kerman pois silläkin uhalla, että lopputulos olisi kuiva. Muistin jääkaapissa olevan sisäfileen ja leikkasin siitä kuutioita ja paistoin ne nopeasti pannulla ja maustoin suolalla ja pippurilla. Lopuksi yhdistin sotkut ja vola – pata(?)ruoka oli valmis! Hieman olin skeptinen mausta, mutta yllättäen se oli tosi hyvää! Sienet jäi kyllä hieman ehkä varjoon, mutta ei haittaa. Aika terveellistä tuollainen ruoka ehkä on, mutta sekään ei haittaa.

Hitsi, tulipas kiva onnistumisen ilo! Sen kunniaksi taidan korkata portin ja mennä sohvalle nauttimaan sitä ja hyvää kirjaa…

p.s. Nyt tuli mieleen, että siihen ois hyvin voinut lisätä omenaa (josta on myös ylitarjontaa), hitsi kun en tajunnut aiemmin… Ja pöydällä notkuva timjami ja persiljakin ois täydentäneet makua kivasti.

p.p.s Kuva ois kiva, mut sitä ei nyt oo. Kaikki voi varmaan mielessään kuvitella, miltä tuollainen mössöruoka näyttää. Ei ehkä kaikkein kauneimmalta 🙂

Kommentoi