Pötkö näyttelyssä

0

Kirjoittaja satu | Kategoria Tollot | Lisätty 12.08.2012

Jostain ihmeestä sain älynväläyksen viedä Pötkö näyttelyyn. Se kun on yli 10 vee, niin pääsee useimpiin näyttelyihin ilmaiseksi. Valitsin sitten Tuomarinkartanon näyttelyn 12.8.2012. Tuomarina oli Päivi Eerola ja bortsuja oli ilmoitettu 17. Veteraaninarttuja oli peräti kolme, kaikki taisivat olla tuollaista mummo-kerhoa. Pötkö esiintyi yllättävän hyvin, vaikka hieman sitä ällötti, kun niin moni hiplasi ja roplasi (siellä oli kaksi harjoitusarvostelijaa).

Pötkö pärjäsi suureksi hämmästyksekseni tosi hyvin : arvosana oli erinomainen ja se voitti ne kaksi muuta veteraaninarttua. Urosveteraaneja ei ollut, joten se oli sitten rotunsa paras veteraani! Ja vielä kaiken lisäksi paras narttu -kisassa kolmas (oisko siinä ollut  seitsemän koiraa)!

Arvostelu oli tällainen: ”Tyyppi erinomainen. Erinomainen sukupuolileima. Sopiva voimakkuus. Hyvin narttumainen pää. Tarpeeksi runkoa. Tasapainoiset kulmaukset ja ravi. Erittäin hyvä yhden suuntaisessa liikkeessä. Oikea olemus. Hyvässä kunnossa. Kauniisti esitetty.”

Oltaisiin siis päästy bis-veteraani -kehään ja yritettiinkin ehtiä sinne. Mutta aikataulu oli vähän edellä ja me vähän myöhässä, joten ei ehditty kokoomakehään. Suuressa kehässä sitten tuomari ei noteeranut meitä enää ollenkaan, joten se siitä. Hieman harmittaa, kun koskaan en ole tuollaisessa ollut, mutta ei voi mitään. Otettiin pieni riski, kun lähdettiin siinä välissä Majkan kanssa pentutestaamaan espanjanvesikoiria Lahteen. Niitä oli kuusi, joten meni tovi. Ja matkat päälle. Mutta ei voi mitään, kivaa oli sekin, eikähän se Pötkö siellä isossa kehässä enää olisi pärjännyt.

Mutta tästä jäi nyt sellainen kutina, että pitäskö se ilmoittaa ensi keväänä vaikka johonkin näytelmään taas…? Tälle syksylle en enää ehdi ulkonäyttelyyn sitä ilmoittamaan.

Kommentoi