Muutamia ruokaoivalluksia

0

Kirjoittaja satu | Kategoria Ruoka & juoma | Lisätty 24.08.2011

Pari uutta ja ihanaa herkkua on tullut nautittua ja ”keksittyä” (ei tosin itse) tänä kesänä.

Yksi on uudet perunat uunissa (ihan Hesarin ohje):

Uudet perunat sellaisenaan (jos pieniä) tai pilkottuna uunivuokaan, jossa on öljyä. Päälle öljyö, suolaa, mausteita (rosmariini toimii!) ja uuniin 40 minuutiksi (225 astetta). Tosi hyvää esim. valkosipulimajoneesin kanssa!

Ja sitten halloumi-pekoni (kuulin tästä leirillä, kiitos A-P!):

Halloumi leikataan ”pötköiksi” (sellainen sormen paksuinen), päälle laitetaan chiliä (jos on jotain hieman makeaa, niin toimisi varmaan parhaiten) ja ympärille kieputetaan pekonia. Uuniin hetkeksi (jotain 225 astetta 10 min., tosin taisin itse lisätä hönkää jossain vaiheessa). Tosi hyvää ja kevyttä 😉

Kolmas kesän ”oivallus” (tosin hyvin pieni sellainen) on ollut kanttarelli-sipulisilppu leivän päälle. Eihän siinä sinänsä ole mitään uutta, mutta ihan ite (!) keksin, että jos siihen laittaa hieman sokeria (tumma ruokasokeri toimisi parhaiten?) niin siitä tulee hieman makeaa (ja ”rapeaakin”, jos sen kärtsää vielä) ja siten tosi hyvää!

Keväällä tehtiin itse sangriaa, ja se jos mikä oli hyvää! Laitettiin punaviiniä, vichyä, appelsiinimehua ja cointreauta, joukkoon omenalohkoja.

Mitään kovin kulinaristista lomaa tässä ei kyllä tule vietettyä. Islanti tuskin on kulinaristin unelmamaa. Tosin ehkä sielläkin on jotain kivoja juttuja? Ja sitten Lapin vaellus, no joo. Näkkäri ja metukka, kaurapuurosta ja pussiruoasta puhumattakaan, maistuu toki paljon paremmalta raittiissa ulkoilmassa, mutta ehkei se kuitenkaan mitään kovin suurta herkkua ole?

Ehkä sitten kun nämä loma- yms. kiireet helpottaa, ehtii taas jonnekin ”ulos” syömään. Ainakin Postresiin tahtoisin mennä. Ja syksyn pimeneviin iltoihinhan kuuluu ja sopii port-viini loistavasti. Joten eiköhän se syksy mene siinä taasen?

Kommentoi